HomeOnze school

Taalbeleid

Onze visie op een krachtig en gedragen taalbeleid op school.

De Broederschool is een multiculturele school en een afspiegeling van de Genkse bevolking.

Er zijn kinderen van verschillende etniciteit aanwezig. Elk kind brengt een stukje cultuur en thuistaal mee naar school. Dit is goed en een verrijkt ieders kennis.

Zoals het gezegde onbekend is onbemind ons leert vinden wij het belangrijk om de thuistaal en de thuiscultuur van elk kind te respecteren.

Op school willen we echter alle kinderen vorming en onderwijs in het Nederlands aanbieden.

We vinden het belangrijk voor alle kinderen dat zij een goede Nederlandstalige taalvaardigheid ontwikkelen en onder de knie krijgen. Dit biedt voor iedereen een goed toekomstperspectief.

Hieronder vind je onze visietekst op taalbeleid.

We vinden het belangrijk dat leerkrachten én ouders samen dit beleid ondersteunen.

Visie taalbeleid:Schoolreglement 2012-2013