HomeOnze schoolInschrijvingen

Inschrijvingen

Wie kan inschrijven? Wanneer kan je inschrijven? Waar kan je inschrijven? Welke documenten moet ik meebrengen naar school?

De belangrijkste regels en nuttige tips over het inschrijven in de school kan je vinden in de onderstaande onderwerpen.

1. Checklist voor ouders
  2. Inschrijvingen 2017-2018. Wanneer kan je dit doen?
  3. Mijn kind inschrijven in een basisschool in Genk

Capaciteitbepaling 2017-2018

Vanaf schooljaar 2013-2014 moeten alle basisscholen hun capaciteit op voorhand bepalen.
Dat wil zeggen dat ze moeten aangeven voor hoeveel leerlingen er plaats is. Deze capaciteit kan jaarlijks wijzigen.

Het aantal kleuters dat ingeschreven kan worden in de Broederschool bedraagt 150. Er is momenteel nog plaats voor 74 kleuters.

In de lagere school van de Broederschool bepalen we de capaciteit per leerjaar.
Dat betekent dat er in elk leerjaar een maximum aantal leerlingen ingeschreven kunnen zijn.

In het eerste leerjaar zijn dit 46 leerlingen: 11 vrije plaatsen
In het tweede leerjaar zijn dit 50 leerlingen: 3 vrije plaatsen
In het derde leerjaar zijn dit 50 leerlingen: 5 vrije plaatsen
In het vierde leerjaar zijn dit 46 leerlingen: 7 vrije plaatsen
In het vijfde leerjaar zijn dit 60 leerlingen: 6 vrije plaatsen
In het zesde leerjaar zijn dit 46 leerlingen: 5 vrije plaatsen

Indien u hier meer info over wenst kan u de school contacteren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij maken graag tijd voor onze nieuwe leerlingen en hun ouders.  Daarom vragen we aan de ouders om telefonisch een afspraak te maken voor de inschrijving.  Zo kunnen we rustig kennis maken en de nodige administratie afhandelen.