BredeneSamen op zeeklas!

'Ons Volk'Al sinds jaar en dag gaan onze zesdeklassers op zeeklas in Bredene in het tehuis "Ons Volk". Elk jaar opnieuw kiezen we voor dit kleine en gezellige centrum omwille van de ongedwongen, hartelijke en familiale sfeer.

Vanuit Ons Volk kunnen de kinderen de omgeving veilig exploreren. Het centrum ligt in een rustige straat en achter het centrum ligt een heus privé-voetbalterrein!!! Het spreekt natuurlijk voor zich dat de andere aanwezige school (we zijn er altijd samen met een andere school) 'die van (KRC) Genk' eens willen uitdagen voor een partijtje voetbal. We gaan daar altijd heel gewillig en bescheiden op in, … maar tot nog toe hebben we nog geen enkel jaar onze wedstrijd verloren!

KlasruimteDe jongste jaren werd er heel wat geïnvesteerd in vernieuwingen van het tehuis. Zo werd er enkele jaren geleden voorzien in gloednieuwe douches en nieuwe klaslokalen. De slaapkamers kregen nieuwe toffe houten stapelbedden en de ramen werden vernieuwd.

KamersOok de familiale en kindvriendelijke sfeer viel bij ons vooral in de smaak. Over 'smaak' gesproken… het eten is er erg kindvriendelijk en we kunnen je verzekeren dat je zoon of dochter na de zeeklasperiode op zijn minst een kilootje of twee is aangekomen. Elke dag krijgen de jongeren fruit en samen met een uitgebalanceerd dieet van groenten en vlees en vis komen uw lievelingen tijdens deze periode zeker geen vitamines tekort! Ook aan de kinderen die geen varkensvlees eten wordt gedacht (Islam) en ze krijgen steeds een evenwaardig alternatief.

Het strand is veilig te bereiken langs een tunnel onder of een brug over de Koninklijke baan. Op een wip ben je aan het bus- of tramstation, en we willen je niet ongerust maken maar de dokter woont slechts enkele huizen verder.

TorenOostende ligt vlakbij en via een fikse ochtendwandeling zal dan ook zeker de koningin der badsteden eens worden aangedaan.

De beste reclame komt natuurlijk van onze oud-leerlingen. Wil je echt meer weten of ben je echt té nieuwsgierig om nog te wachten,… vraag dan eens aan hen hoe het was. Binnenkort zal onze website ook worden aangevuld met wat foto's van de zeeklas, dan krijg je meteen een duidelijk beeld van 'de tofste belevenis van je lagere schoolperiode' !

De Mercator